Artykuł sponsorowany
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść artykułu i osobiste poglądy autora.
Żurek to jedna z tradycyjnych zup, będąca podstawą naszej rodzimej kuchni. Kojarzona przede wszystkim ze świętami Wielkanocnymi, jest równie chętnie przygotowywana na co dzień, stanowiąc wyrazistą propozycję na pyszny, domowy obiad. Aby posiadał odpowiedni smak, najlepiej przygotować go na bazie naturalnego zakwasu na żurek z ekologicznej mąki żytniej. Dlaczego?
Do przygotowania zakwasu na żurek, najlepiej jest posłużyć się ekologiczną mąką żytnią. Niestety, bardzo często produkty zbożowe niskiej jakości poprzez inwazyjny proces produkcji są pozbawione większości składników odżywczych, posiadają szereg sztucznych barwników i konserwantów. Zawartość chemicznych dodatków może mieć bezpośredni wpływ na wstrzymanie naturalnie zachodzącego procesu fermentacji podczas produkcji zakwasu. Chcąc mieć pewność, że nasz żurek będzie charakteryzował się nie tylko wspaniałym smakiem, ale także drogocennymi składnikami odżywczymi sięgnijmy po ekologiczną mąkę żytnią (przeczytaj więcej na: https://sklep-ekohillar.pl/-ZYTNIE-c39.
Mąka pochodząca z ekologicznych upraw cechuje się w pełni naturalnym składem. Dzięki temu możemy mieć pewność, że maksymalna ilość składników odżywczych zostanie przyswojona przez nasz organizm wraz z pożywieniem. Mąka żytnia razowa to przede wszystkim źródło:
Składniki odżywcze znajdujące się w życie wzmacniają nasz organizm od środka, pozytywnie wpływają na kości i zęby, dodają siły oraz wspierają budowę masy mięśniowej.
Dzięki drobno zmielonemu ziarnu, ekologiczna mąka żytnia nada się doskonale do przygotowania domowego zakwasu oraz nada mu odpowiedniej konsystencji. Zachwyci smakiem, a także bogactwem dobroczynnych składników. Należy pamiętać, że wybierając naturalne składniki najwyższej jakości, inwestujemy w zdrowie i dobre samopoczucie nasze i naszych bliskich. Warto zaufać profesjonalistom!
Zdjęcie główne: materiał od klienta